Image
Top
Navigation

Pool

This structure was designed to provide an intimate gathering space within a tranquil backyard garden. Adjacent to the pool, this area had to provide shelter for the owners with enough flexibility to host varying sizes of parties.

The paramount concern in the design was not to overwhelm the already stunning backyard setting. Any decisions made in the shape and size of the structure was weighed against their impacts on the overall whole.

The precisely detailed shelter pulled many of its cues from the existing house including copper metalwork and clean white stucco walls. The warm wood structure was an ideal platform for a vegetated roof. Visible from the 2nd floor bedrooms, this green roof helps to blur the lines between garden and structure.

The first night the clients ate under the shelter their son remarked,

“This is right in so many ways; it isn’t even noticeable.”

That sentiment is among the strongest compliments an architect could ever receive.